January 22, 2022

Beyond Going Long

Complete UK News World

In an effort to preserve all the existing trees, they built the house cantilevering over the terrain

The initial requirements for the construction of a non-typical house in the natural environment of Kiev was the desire of investors for a large living space in which they could enjoy the beauty of the surrounding nature – without interfering with it in any way.

The architects from studio TWO+, in an effort to reduce the building’s negative effects on the environment, placed the house cantilevered over the terrain. As a result, all existing trees have been preserved. The house itself is built on a tall steel frame, standing on columns of 12 meters apart. The upper part of the house is flat, and although it is not visible from normal angles, there is a curvature in the middle part of the roof, which passes into the slope forming the glass of the roof window.

Read also

House with two fronts: granite and corrugated iron as a reference to the past and the future

The south wall of the building faces a pine forest and features panoramic glazing. Thanks to the glazing, local residents have a stunning view of the entire river valley from all rooms in the house. Extending along this balcony glazing feeds the main porch at the end of the house. The balcony can be accessed from the rooms thanks to the sliding aluminum systems.

On a small plot in front of the balcony there is a lawn planted with ornamental grasses. Zdroj: Elena Kolachenko

Complex approach, dense vegetation, steep slope

With the building growing on a steep slope and dense vegetation in the area, access by car was very complicated. This is one of the reasons why excavation work is mostly done by hand. Even the building failed to move into place
Construction – it was necessary to have a mobile crane with a sufficient length of the boom, which would reach the desired point. Despite all the complications, investors managed to move on after a year in business.

Read also

See also  Renault Koleos 2.0 dCi 16V 4x4 Dynamique za 4650 €

They turned the unwanted wall on the floor into a feature and adapted the house to it

Refractory wood, aluminum and granite

On the facade of the house, the architects used practical composite panels made of refractory wood and aluminum. The retaining walls are built from traditional rubble of local stone. The paving to cover the driveway is made of old granite paving blocks, part of which is made of polished concrete.

Drive to a modern home with a parked car

On the facade of the house, the architects used practical composite panels made of refractory wood and aluminum. Zdroj: Elena Kolachenko

On a small plot in front of the balcony there is a lawn planted with ornamental herbs. However, the main part of the land remained unchanged – it has been preserved in its original form. Thanks to this, the architects were able to visually blur the boundaries between the plot and the adjacent forest.

Modern open plan lounge with living room, dining room and bar seating area

The cabin is dominated by a mixture of wood, metal, glass and textiles. Zdroj: Elena Kolachenko

Comfortable interiors in wood, metal and glass

In addition to the combined kitchen, living room and dining room, there is a master bedroom with a large bathroom, pantry, wardrobe and a children’s room with bathroom as well. The terrace includes an outdoor kitchen with bar counter and a large dining and seating area. The cabin is dominated by a mixture of wood, metal, glass and textiles. The colors are brown, black and gray. The parking area is located in the basement, not far from the building there is also a small guest house.

Read also

See also  Scientists who developed mRNA technology behind Covid vaccines win 'US Nobel Prize'

Made entirely of wood! A house that questions many of the properties attributed to wood

hillside house

Architectural studio: two +

Chief Architects: Meddi Umarov, Boris Kolomoets

architekt: Alina Strogenko

Location: Kiev, Ukraine

Blocha: 250 m2

Realization: 2021

Sabina Zavarska

Photo: Elena Kolachenko